Pitanja i Odgovori

 1. 1
  Šta je PVC i da li je bezbedan po zdravlje?

  Polyvinilhlorid (PVC) je materijal koji se dobija iz prirodnih sirovina soli i nafte. PVC je jedan od najprilagodljivih, najekonomičnijih i najrasprostranjenih materijala visoke postojanosti.

  PVC se koristi za proizvodnju profila naročito u zemljama EU koje su inače veoma osetljive po tom pitanju, tako da u PVC-u nema aditivia negativnih po ljudsko zdravlje.

  images11

 2. 2
  Šta je koeficijent propuštanja toplote?

  Pri izboru prozora treba obratiti pažnju na koeficijent toplotne provodljivosti. To je podatak koji je neizbežan i nezaobilazan u savremenim zahtevima. Koeficijent toplotne provodljivosti se danas obeležava sa UF. To je brojčani podatak koji pokazuje koliko toplote provodi stolarija. Nije reč o propuštanju vazduha već o samom provođenju toplote. Jednostavno rečeno, što je koeficijenat toplote brojčano manji, to je bolja izolacija. Na vrednost koeficijenta toplote ne utiče samo profil već i vrsta stakla, tako se dobija podatak za kompletan prozor kolika mu je toplotna izolacija.

  images images1 

 3. 3
  Kako da na najlakši način zamenim stolariju?

  Prvi koraj je da nas pozovete ili posetite u salonu. Naši inžinjeri će u dogovorenom terminu izaći na teren, uzeti mere i uraditi neobavezajuću ponudu za zamenu stolarije. 

  Nakon što se dogovore uslovi potrebno je 10 dana do isporuke i montaže stolarije u Vašem domu.

  full222

 4. 4
  Načini i uslovi plaćanja u VIP stolariji.

  Stolarija se plaća iz dva puta. Prvi avansni deo od minimum 30% plaća se prilikom potpisivanja ugovora a drugi nakon montaže stolarije.

 5. 5
  Kolika je garancija na kupljene proizvode u VIP stolariji?

  Petnaesto godišnja garancija na postojanost profila nemačkog proizvođača „AluPlast“ omogučiće da bezbrižno uživate u svim pozitivnim karakteristikama VIP stolarije. Garancija na staklo traje pet godina, a na okove tri godine.

  aluplast

 6. 6
  Da li je tačno da su ALU vrata bolja od PVC-a?

  PVC je materijal koji ima bolje termoizolacione karakteristike od aluminijuma tako da je bolji izolator. Sa druge strane aluminijum je čvrst materijal koji je pogodan za velike otvore. U VIP-u preporučujemo za veće otvore. Dvokrilna vrata sa nadsvetlom opredelite se za aluminijumsku varijantu. Ako su potrebna manja vrata svakako je bolji izbor PVC.