Termoizolaciono vakum staklo

Širine staklo paketa mogu biti različita. Standardne širine su 24mm, 28mm, 32mm, 36mm i 40mm. VIP Stolarija u ponudi ima preko 30 vrsta različitih stakla i staklo paketa. Može se napraviti staklo paket od 2-3 stakla. Sve zavisi šta Vi želite i koje su vaše potrebe.
Ušteda energije i svojstva stakla direktno zavisi od količine i vrste stakla. Na primer dvostruki staklo paket kondezacija se ne pojavljuje do -19 stepeni, dok kod trostrukog je to daleko više do -26 stepeni.
Zvučna izolacija – ulična buka je oko 70dB, stavljanjem dvostrukog staklopaketa buka će se smanjiti za oko 40dB. Stavljanjem trostrukog staklopaketa buka se smanjuje i do 55dB.

STAKLA ČETRI GODIŠNJA DOBA

Prozori sa ClimaGuard® Solar staklom! Jaka zima ili vruće leto: prozori sa višenamenskim ClimaGuard® Solar staklom omogućuju da se dobro osećate u vašem domu i istovremeno znatno štedite energiju bez većeg gubitka prirodne svetlosti. Sve veći rast cena energenata naterao nas je da sve više obraćamo pažnju na delotvornost izolacije u našim domovima. Jedan od najvažnijih elemenata izolacije je izbor odgovarajućih prozora. ClimaGuard® Solar je ravno staklo sa transparentnim i izrazito tankim filmom na površini. Zahvaljujući tome, osigurava visoko propuštanje svetlosti (66%), odličnu toplotnu izolaciju (Ug=1.1 W/m2K) i zaštitu od sunčeve energije (propušta samo 42% sunčeve energije). Sve to samo u jednom premazu!

Štednja energije zimi

ClimaGuard® Solar staklo čija je glavna svrha izuzetna toplotna izolacija, u poređenju sa tradicionalnim izolacionim staklom, omogućava uštedu polovine troškova grejanja u hladnim danima. U prosečnom domaćinstvu to može biti i do nekoliko stotina evra godišnje. To staklo ne samo da vodi računa o vašim novčanicama, nego i o Vašoj okolini.

Izuzetna udobnost i u najtoplijim danima

Odgovarajuća toplotna izolacija važna je i leti jer sunčevi zraci koji prolaze kroz staklo moguu znatno povećati temperaturu u prostoriji. U vrućim letnjim danima površina prozora je izložena sunčevoj energiji sa više od 400 W/m2. Tradicionalno izolaciono staklo propušta oko 80% te energije u prostoriju, što je često neizdrživo. ClimaGuard® Solar staklo znatno smanjuje pronos sunčeve toplote jer propušta samo 42% celokupne sunčeve energije. Nizak prenos toplote prouzrokuje nisku temperaturu unutar stakla, što naročito osigurava veću udobnost u prostoriji. Štaviše, omogućava neverovatnu uštedu prilikom korišćenja klima uređaja.